LUMINUS

De gehele multichannel customer lifecycle (acquisitie t/m winback) is uitgewerkt en ontwikkeld door CloseContact. Dit heeft geresulteerd in 20+ Automations, 20+ multi-channel Journeys (SMS, e-mail, web, print). Daarnaast hebben we 20+ marketeers getraind in het gebruik van de Salesforce Marketing Cloud en gezorgd voor continu support vanuit CloseContact in de dagelijkse praktijk.

KLANT:
Luminus produceert elektriciteit en levert energie en energiediensten. Luminus is nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. Luminus beheert ongeveer 10% van het totaal geïnstalleerd vermogen in België met 2.090 MW in april 2019. Luminus verkoopt elektriciteit, gas en energiediensten aan bijna 2 miljoen particuliere en zakelijke klanten, dat is een marktaandeel van ongeveer 20%. Luminus realiseert dit met bijna 2.000 medewerkers, een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector.

DOEL:
Het reactiveren van een bestaande Salesforce Marketing Cloud-omgeving en deze dusdanig inrichten dat Luminus en zijn marketeers hier grotendeels zelfstandig in kunnen werken. Zowel op het gebied van content en data als customer journeys.

WERKZAAMHEDEN:
CloseContact heeft Luminus geholpen met het opnieuw inrichten van zijn data in Salesforce Marketing Cloud, o.a. door middel van de CRM Connector en Contact Builder. Ook hebben we een geheel nieuwe Master Data Layer ontwikkeld. Hierop kunnen marketeers zelf filters bouwen voor hun eigen doelgroepen en campagnes. Daarnaast hebben we alle standaard assets gerealiseerd, zoals e-mail templates in Content Builder, een nieuwe IP-warming en de inrichting van de Business Unit.

Klant: Luminus

online: WWW.LUMINUS.BE/NL/PRIVE/