SALESFORCE Marketing cloud

wat is salesforce marketing cloud?

Salesforce Marketing Cloud is een krachtig digitaal marketingplatform, waarmee je het beste uit iedere klantinteractie haalt. Zo creëer je een buitengewone merkbeleving met gepersonaliseerde, relevante en samenhangende klantcontacten via al je kanalen. Met Salesforce Einstein beschik je bovendien over ingebouwde Artificial Intelligence. Je krijgt aanbevelingen voor content en personalisatie en het voorspelt wie je e-mail zal openen en lezen. Einstein helpt de optimale verzendtijd te bepalen, segmenteert en vindt nieuwe doelgroepen voor je campagnes. Met Salesforce Marketing Cloud kun je de juiste boodschap op het juiste tijdstip aan de juiste doelgroep op hun favoriete kanaal bezorgen.

In onze cases lees je meer over hoe wij Salesforce Marketing Cloud laten werken voor klanten als KLM, Blokker, Naturalis, VSO en Luminus.

 

Binnen Salesforce Marketing Cloud beschik je over een scala aan krachtige tools:

Marketing Cloud Engagement

Alles wat je nodig hebt om aansprekende journeys en dynamische en relevante boodschappen voor al je klanten te maken. Zo bezorg je altijd de juiste informatie, op het juiste moment en op de juiste plek. Met de simpele drag & drop interface maak je herbruikbare en deelbare content voor al je kanalen. Segmenteer en automatiseer je verzendingen. De ingebouwde AI helpt je om het optimale verzendmoment, de beste content en de next best action bepalen. Analyseer je campagnes om ze nog beter te kunnen maken. (Omvat Email Studio, Journey Builder en Mobile Studio.)

Marketing cloud account engagement

Powered by Pardot. De perfecte verbinding tussen marketing en sales. Met dit platform maak je aantrekkelijke landingspagina’s, formulieren en  e-mails om je sales funnel te vullen. Score leads en prospects met automatische scoring en grading. Bespaar tijd en geld door alleen de hotste leads aan je salesafdeling te presenteren. Ontdek waar je prospects zijn en wat ze bezighoudt.  Doelgerichte en relevante campagnes zorgen voor snellere conversie.  Analyseer en rapporteer elke stap en ontdek moeiteloos wat je ROI is. 

Marketing Cloud Customer Data Platform

Breng al je data onder op een centrale plek en harmoniseer het in een universeel datamodel. Met een uniek ID herken je klanten bij alle contactpunten, op elk kanaal. Breng identiteit, engagement, aankopen, loyaltypunten, marketing journeys en privacy management onder in een geharmoniseerd profiel in één database. Deze database vormt dan de ‘single source of truth’ voor al je klantdata, die beschikbaar is voor je hele organisatie.

Datorama

Marketing Cloud Intelligence

Powered by Datorama, gemaakt door en voor marketeers. Een losstaand platform waar je al je marketing data uit honderden bronnen verzamelt via een indrukwekkend aantal ingebouwde connectors. Als je werkt met een uitgebreide MarTech stack, dat kan Marketing Cloud Intelligence al deze data voor je harmoniseren in een op maat gemaakt datamodel. Je kunt hiermee eenvoudig dashboards en rapporten maken en delen, en deze zelfs aanpassen aan je huisstijl met logo’s en kleuren.

marketing cloud personalization

Voorheen Interaction Studio. Salesforce’s toonaangevende real-time personalisatie en interactie-management oplossing. Verbind online ervaringen met offline. Vind je klanten waar ze op dat moment zijn en benader ze consistent op het juiste moment met relevante informatie en communicatie via web, app, e-mail en in persoon offline. A/B test algoritmes en ervaringen op elk punt in hun cross-channel journey.

marketing cloud advertising

Voorheen Advertising Studio. Marketing Cloud Advertising combineert data uit je CRM, e-mail en mobiele contacten om audiences te identificeren. Hiermee kun je makkelijk segmenteren en lookalike audiences vinden voor je campagnes op verschillende kanalen. Gebruik Facebook, Instagram, Google Ads, LinkedIn, Twitter, pinterest of Audience Studio om bestaande klanten te bereiken. Vind nieuwe prospects met lookalikes, en re-activeer inactieve connecties in de customer journey met digital advertising.

GRATIS DEMO OP MAAT

Benieuwd naar het krachtigste platform voor datagedreven marketing? Vul het contactformulier in en stel je vragen over marketing automation. Onze experts geven je graag een op maat gemaakte demo.