SALESFORCE Marketing cloud

wat is salesforce marketing cloud?

Salesforce Marketing Cloud is een krachtig digitaal marketingplatform, waarmee je het beste uit iedere klantinteractie haalt. Zo creëer je een buitengewone merkbeleving met gepersonaliseerde, relevante en samenhangende klantcontacten via al je kanalen. Met Salesforce Einstein beschik je bovendien over ingebouwde Artificial Intelligence. Je krijgt aanbevelingen voor content en personalisatie en het voorspelt wie je e-mail zal openen en lezen. Einstein helpt de optimale verzendtijd te bepalen, segmenteert en vindt nieuwe doelgroepen voor je campagnes. Met Salesforce Marketing Cloud kun je de juiste boodschap op het juiste tijdstip aan de juiste doelgroep op hun favoriete kanaal bezorgen.

In onze cases lees je meer over hoe wij Salesforce Marketing Cloud laten werken voor klanten als KLM, Blokker, Renewi, Naturalis, VSO en Luminus.

 

Binnen Salesforce Marketing Cloud beschik je over een scala aan krachtige tools:

Marketing Cloud Engagement

Alles wat je nodig hebt om aansprekende journeys en dynamische en relevante boodschappen voor al je klanten te maken. Zo bezorg je altijd de juiste informatie, op het juiste moment en op de juiste plek. Met de simpele drag & drop interface maak je herbruikbare en deelbare content voor al je kanalen. Segmenteer en automatiseer je verzendingen. De ingebouwde AI helpt je om het optimale verzendmoment, de beste content en de next best action bepalen. Analyseer je campagnes om ze nog beter te kunnen maken. (Omvat Email Studio, Journey Builder en Mobile Studio.)

Marketing cloud account engagement

Voorheen bekend als Pardot. De perfecte verbinding tussen marketing en sales. Met dit platform maak je aantrekkelijke landingspagina’s, formulieren en  e-mails om je sales funnel te vullen. Score leads en prospects met automatische scoring en grading. Bespaar tijd en geld door alleen de hotste leads aan je salesafdeling te presenteren. Ontdek waar je prospects zijn en wat ze bezighoudt.  Doelgerichte en relevante campagnes zorgen voor snellere conversie.  Analyseer en rapporteer elke stap en ontdek moeiteloos wat je ROI is. 

Salesforce Data Cloud

Harmoniseer al je data in een universeel datamodel. Herken je klanten aan hun unieke ID bij alle contactmomenten, en op elk kanaal. Breng identiteit, engagement, aankopen, loyaltypunten, marketing journeys en privacy management onder in een eenduidig profiel. Dit profiel vormt de ‘single source of truth’ voor alle beschikbare data over je klant, te raadplegen door iedereen in je organisatie die het nodig heeft. Met Salesforce Data Cloud biedt Salesforce een CDP dat data real-time kan verwerken, zodat informatie altijd up-to-date is.

Datorama

Marketing Cloud Intelligence

Analytics tool door en voor marketers. Powered by Datorama. Een zelfstandig platform waar je al je marketingdata verzamelt via een indrukwekkend aantal ingebouwde connectors. Als je werkt met een uitgebreide MarTech stack, dan harmoniseert Marketing Cloud Intelligence al je data in een custom datamodel. Je kunt hiermee dashboards en rapporten maken, aangepast aan je huisstijl met eigen logo’s en kleuren, en makkelijk delen met alle belanghebbenden. 

marketing cloud personalization

Voorheen Interaction Studio. Salesforce’s toonaangevende real-time personalisatie oplossing en interactie-management. Verbind online ervaringen met offline. Vind je klanten waar ze op dat moment zijn en benader ze consistent, op het juiste moment en met relevante informatie en communicatie via web, app, e-mail en offline. A/B test algoritmes zodat je op elk punt in een cross-channel journey de beste klantervaring kunt bieden.

marketing cloud advertising

Voorheen Advertising Studio. Marketing Cloud Advertising combineert data uit je CRM, e-mail en mobiele contacten om audiences te identificeren. Hiermee kun je makkelijk segmenteren en lookalike audiences vinden voor je campagnes op verschillende kanalen. Gebruik Facebook, Instagram, Google Ads, LinkedIn, Twitter, Pinterest of Audience Studio om klanten te bereiken. Vind prospects met lookalikes, en re-activeer inactieve connecties in de customer journey met digital advertising.

GRATIS DEMO OP MAAT

Benieuwd naar het krachtigste platform voor datagedreven marketing? Vul het contactformulier in en stel je vragen over marketing automation. Onze experts geven je graag een op maat gemaakte demo.

VISIT OUR TECH BLOG:
WWW.MARKETINGCLOUD.TODAY

Deze website plaatst functionele cookies en trackers om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers.

VISIT OUR TECH BLOG: WWW.MARKETINGCLOUD.TODAY